Fotografies de l'escola Graduada (Escola Vella) de Santa Margalida dels temps de la República

A l'Arxiu Municipal de Santa Margalida es conserva una sèrie de fotografies de l'escola graduada (posteriorment coneguda com l'escola Vella, ubicació de l'actual centre de cultura Joan Mascaró i Fornés), construïda entre 1924 i 1927. Les fotografies són del temps de la República, així és que tenen almanco 80 anys. N'hi ha que són vistes exteriors, però la majoria són de l'interior (aules, passadissos, serveis...) que en aquell temps devien ser l'orgull d'aqueix centre educatiu públic. 
Les fotografies de les aules, de més a més, ofereixen informació valuosa de la pràctica educativa d'aleshores. És interessant parar esment en les pissares, en les quals apareixen càlculs aritmètics bàsics, exercicis ortogràfics i qualque dibuix ("moneot") que ben possiblement devien haver fet els nins de l'escola i que ara, vuitanta anys després, tenen un aire que -almanco per a qui escriu- podríem dir que és un poc inquietant, fins i tot fantasmagòric.











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Bandolerisme i conflictivitat a Santa Margalida en els inicis del segle XVIII a través del llibre de Cúria Reial de 1697 a 1722

Un glosat important per a la història de Santa Margalida: les Cançons en mallorquí d'en Rafel Garau i Planas